Top Social

San Sebastian Cheesecake Tarifi (Yanık Cheesecake)

12/17/2019

Aslında San Sebastian yapmamak konusunda kesin kararım vardı. Trileçede olduğu gibi, ki hala trileçe yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum :) Bir yıldır her yerde, herkes san sebastian yapıyor, san sebastian paylaşıyor. İçime fenalıklar geliyor. Aslen İspanyol olan bu tatlı İspanya'da bile bu kadar yapılmamıştır herhalde :)))

Ben ilk kez bir arkadaşımda yedim, evet güzeldi, karamelimsi tadı hoşuma gitti, ben zaten hafif tatlıları severim. Ama malzeme listesini görünce, yok dedim bu yapılmaz, 6 yumurta, 1 kilo krem peynir, 2 paket krema ile ben kaç çeşit tatlı yaparım belli değil :)) Bir de içi akışkan olacak, şöyle kaşıklanacak böyle akacak falan meselesi var, bazı videolar var ki gerçekten akışkanlığı geçtim içi çiğ kalmış bence. Yani bilemiyorum, herkesin zevki tabii karışamam da ben o kadar akan bir cheesecake tercih etmiyorum.

Eee ne oldu da şimdi bu tarifle çıktın karşımıza diye soracaksınız doğal olarak :) O zaman anlatayım; geçenlerde katıldığım  "Yemek Bizim İçin Bir Aşk" blogger buluşmasında, Pınar harika bir paket hediye etti. Aşağıda gördüğünüz gibi, San Sebastian'ın sırrı bu kutuda yazıyordu üzerinde, içinde de 3 paket Pınar Beyaz, 1 paket Pınar krema vardı. Bir de San Sebastian tarifi. Tabii bu malzemelerle 18cm ölçüsünde kalıp kullanıyorsunuz, 24 cm yapmak isterseniz 2 katına çıkıyor malzeme. 

Hal böyle olunca, el mecbur denenecek o cheesecake dedik, artık kaçışı yok :) Geçen hafta arkadaşlarla buluşacaktık, yapayım da birlikte yeriz dedim. Hatta arkadaşlarım da epey eğlendi, hani yapmayacaktın sen San Sebastian Cheesecake, ne oldu hayırdır diye :)

Tarifi aynen kartta yazdığı gibi uyguladım, ancak çıktığında içi epey sallanan cheesecake dolaba girip çıkınca o akışkanlığı kaybetti, dolayısıyla kaşıkla sıyırmalı bir foto çekemedim :)) Muhtemelen fırında daha az tutmam gerekliydi, ama o zaman da üstü tam yanmamıştı. Fırın kaynaklı bir kaç aksilik yaşadım onun da etkisi oldu. Yine de bence tarif gayet güzel ve sonucu da lezzetliydi. Siz fırında daha az tutarsanız istediğiniz kıvamda olur. 

Yapımı çok kolay olduğu için, herkesi mutlu edecek kolay bir tatlı yapmak istediğinizde güzel bir alternatif aslında. Hem de havalı duruyor :)) Aşağıda tarifi yazıyorum, denerseniz yorumlarınızı beklerim. Bu arada tekrar hatırlatayım aşağıdaki ölçüler 18 cm kalıp için, 24 cm yapacaksanız ölçüyü iki katına çıkarmanız gerekecek.


San Sebastian Cheesecake Tarifi




İspanyollar'ın yanık, tabansız cheesecake'i San Sebastian Cheesecake tarifi

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  6 kişilik
Kategori:  Tatlı
Anahtar Kelime:  San Sebastian Cheesecake Tarifi, Yanık cheesecake tarifi, tabansız cheesecake tarifi, İspanyol cheesecake
 -

Malzemeler:
600 gr Pınar Beyaz (3 küçük kutu)
100 gr Pınar Krema (Yarım paket)
200 gr Toz şeker
20 gr mısır nişastası
3-4 yumurta (büyükse 3 küçükse 4 yumurta toplamda yaklaşık 210 gr olacak)
1 paket vanilya
Hazırlanışı:

  • Pınar beyaz, krema ve toz şekeri çukur bir kapta mikserin düşük devrinde çırpın, spatulayla arada kenara yapışanları sıyırın.
  • Nişasta ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Yumurtaları tek tek ilave ederek çırpın, birini kırıp çırpın karışınca diğerini ekleyip çırpın.
  • 18 cm yuvarlak kalıbınıza yağlı kağıdı elinizde buruşturup yayın
  • Karışımı süzgeçten geçirerek kalıba dökün (içinde tortu kalırsa diye süzüyoruz), tezgaha hafifçe kalıbı vurup hava kabarcıklarını çıkarın
  • 200 derece ısınmış fırına (fansız) koyup 30-35 dk pişirin
  • 20 dakika sonunda kalıbı döndürebilirsiniz (fırının arkası daha fazla kızartıyorsa)
  • Fırından çıkarınca 1 saat ılınmaya bırakın, buzdolabına kaldırıp en az 3-5 saat dinlendirin
  • 6 yorum on "San Sebastian Cheesecake Tarifi (Yanık Cheesecake)"
    1. Benim de uzak durduğum iki tariften bahsetmişsin canım. Beni görsel mest etti. Yeme de yanında yat dedikleri bu olsa gerek. Ellerine sağlık olsun.ç

      YanıtlaSil
    2. Ben genel pınar Facebook videodan izleyip yaptım fark pınar labne ve 200gr krema sonuç süzdüğüm yumuşacık sıvım hafif göz göz oldu ve tadı hafif ekşimsi biraz da yumurta kokusu var😞 bunun dışında çok beğendiler ama ben bunu gülyurtta yerim çok güzel olur aynı olmadı... Tekrar yapınca sizin tarifi deneyeceğim pınar beyazla yapacağım😊

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Umarım bu tarifle istediğiniz gibi olur. Biz çok severek yedik. Ekşilik ya da yumurta kokusu almadık. Sevgiler.

        Sil
    3. Tarifiniz en cok yaptihim tarif oldu. Hem cok kolay hem cok lezzetli. Ellerinize saglik, tesekkurler!

      YanıtlaSil