Top Social

Füme Etli, Mantarlı Omlet

10/25/2020


Klasik omletlerden sıkılanlar için, bugün kendime hazırlayıp afiyetle yediğim füme etli mantarlı omleti tavsiye ederim.


Aslında omlet yapmak tarif gerektiren bir şey değil ama fikir vermek için paylaşmak istedim. Siz malzemeleri değiştirerek daha farklı tatlar elde edebilirsiniz. Füme etiniz yoksa pastırma kullanabilirsiniz mesela, o da yoksa salam da olur :)


Ama ben füme etin o isli tadını çok seviyorum. Mantarla da birbirlerine çok yakışıyorlar. Üzerine de biraz maydanoz koyup eski kaşar rendeleyince sonuç muhteşem oldu.


Füme et ve eski kaşar geçen hafta  Tapptaze.com tarafından denemem için gönderilen ürünlerden. Tapptaze.com, doğal üretimi masalarımızla buluşturan şeffaf bir pazaryeri. Kalite ve analiz kriterlerine uygun bulunan üreticiler, Tapptaze.com üzerinde kendi mağazalarını, kendi istedikleri fiyatlar ile güvenli alışverişe açarak bizimle bulusuyorlar. Hedefleri yediğine önem veren ve temiz gıdaya ulaşmak isteyen insanların tek bir noktadan bu konuda emek veren üreticilerle buluşması. Her ne kadar online pazar yeri olsalar da her üreticiye açık değiller, sadece ürününe, kalitesine, üretim yönetimine ve müşteri memnuniyetine inanmış; üretimde tarım zehiri kullanmayan, eski yöntemlerle, olması gerektiği gibi üretim yapan ureticileri sistemlerine alıyorlar


Bu ürünler de Kuka Çiftlik'in ürünleri, Kuka Çiftlik Trakya'da 2000 dönüm arazide mera hayvancılığı ve doğal besicilik yapan, peynirden, tereyağına, reçelden bala, doğal ürünler üreten bir firma. Etlerini de denemek için sabırsızlanıyorum. Memleketimin etleri harika olur bilirim. 


İşte böyle iki harika firmayı da tanıtmış oldum size. Biliyorsunuz ki gerçekten beğenmediğim, içime sinmeyen hiç bir şeyi paylaşmıyorum. Hem Tapptaze.com hem de Kuka Çiftliği çok sevdiğimi söyleyebilirim.


O zaman hemen Füme Etli Mantarlı Omletin tarifine geçelim;


Füme Etli, Mantarlı Omlet




Füme etin isli kokusu ile mantarın lezzeti birleşip nefis bir omlet oluyor

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  2 kişilik
Kategori:   Omlet
Anahtar Kelime:  füme etli omlet, mantarlı omlet, omlet
 -

Malzemeler:
2 yumurta
7-8 mantar
3-4 dilim füme et
1 yk tereyağ, 1 tk sıvıyağ
tuz, karabiber, karışık baharat
Bir tutam maydanoz (Yıkanmış doğranmış)
Üstüne eski kaşar rendesi
Hazırlanışı:
  • Önce mantarların kabuğunu soyup ince ince dilimleyin.
  • Füme etleri de çok ince olmayacak şekilde doğrayın
  • Yumurtaları bir kasede biraz tuzla çırpın,
  • Tavaya tereyağını alın sıvıyağ da ekleyin ki tereyağ yanmasın.
  • Tava ısınınca mantarları ekleyin, arada karıştırarak pişirin, üstüne baharatları ekleyin (Kekik, karabiber, tuz, fesleğen v.s.)
  • Mantarlar pişince yumurtayı dökün, ocağın altını kısın kapak kapatın, yumurta yavaş yavaş pişsin
  • Yumurta hafif pişmeye başlayınca ortasına füme etleri koyun, kapağı kapatın.
  • Füme etler buharla ve ısıyla hafif yumuşayacak. Ama ben tam pişsin istemediğim için böyle yaptım siz iyice pişmiş severseniz yumurtayla karıştırıp dökebilirsiniz. Ancak böyle daha şık oluyor
  • Yumurta istediğiniz kıvamda pişince ocaktan alın, üstüne doğranmış maydanoz koyun ve kaşar rendeleyerek servis edin
  • Afiyet olsun

  • Post Comment
    Yorum Gönder