Bu sıcaklarda en sevdiğim içecek limonata ama mutlaka ev yapımı olanından. Hele bir de naneliyse üzerine içecek tanımıyorum.
Geçtiğimiz sene yine sıcaklar bastırdığında bir limonata tarifi vermiştim, o biraz daha pratik ama çok bereketli olmuyor, aynı adette limondan daha az limonata çıkıyor. Limon kabuğu rendelemekten hiç ama hiç hoşlanmadığım dikkate alındığında aşağıdaki tarifi tercih ediyorum :) Hem de bu tarifte gerçekten nanenin ferahlığını hissediyorsunuz.
Bu tarifte öncelikle limon şurubunu hazırlıyoruz. Daha sonra şurubu sulandırıp limon suyunu da ekleyerek limonatayı hazırlıyoruz.





Bu aralar benim için biraz koşturmacalı geçiyor, dolayısıyla yazacak bir çok konu birikmesine rağmen kafamı toparlayıp yazamıyorum. Ama yine de bir araya sıkıştırıp bugün size elmalı bir tatlı tarifi vericem.