Top Social

Harikalar Mutfağı’nın Yeni Yüzü

12/05/2013

Cookplus.com, tutkuyla bağlanacağınız harika mutfaklar kuran bir e-ticaret sitesi. Emsan, Karaca, Karaca Home ve Cookplus markalı ürünlerin yanı sıra Tefal, Philips gibi büyük markaların elektrikli ürünlerine de bu siteden rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Hızlı kargo ve uygun fiyat, Cookplus’ın diğer sitelerden ayrıştığı yönleri.

Cookplus.com online dünyada Türkiye’nin en büyük kadın portalı olan Kadınlar Kulübü ve en eski bloggerlarından olan Portakal Ağacı ile beraber çalışıyor. Serkan Bozkurt ve Eyüp Kemal Sevinç önderliğinde workshoplar düzenliyor. Cookplus yemek okulu Bursa’ya yolum düştüğünde gezeceğim ilk yerlerden. Bursa Anatolium AVM’nin içindeki Karaca mağazasının içindeymiş. Burada da belirli aralıklarla workshoplar düzenleniyor.

Cookplus, Türkiye’nin yetişkinlere yönelik ilk çizgi dizisi olan Fırıldak Ailesine sponsor. Mobil alandaki çalışmalarına devam eden Cookplus yakında yepyeni bir proje ile karşımıza çıkacak. Cookstagram projesi, kendinize özel yemek defterleri oluşturabileceğiniz, bir mekâna gidip check in olabileceğiniz, yemeğinizin fotoğrafını paylaşabileceğiniz, rozet ve unvan kazanabileceğiniz, mekân ve yemek öneren bir sosyal platform projesi. Bu arada Cooklife dergisinin yeni yıl sayısı yayında. Dergiye internet üzerinden de ulaşabiliyorsunuz. Cookplus sadece dijital dünyada çalışmalar yapmıyor. TV altbant çalışmaları, sundu – sunar reklamları devam ediyor.

Cookplus.com’un önemli projelerinden biri de Harikalar Mutfağı. Şu an Harikalar Mutfağı’nda 80 blogger ve 1300’e yakın yemek tarifi yer alıyor. Tasarımı yenilenen, takipçilerine eğlenceli ve farklı içerikler sunan Harikalar Mutfağı, yeni yıla yeni bir başlangıç yaptı. Hazırlama süresi, pişirme süresi, kalori bilgisi, kategori bilgisi, kaç kişilik olduğu gibi birçok soruya cevap veriyor. 

Yemek tarifini aynı platform üzerinden Facebook, Twitter, Pinterest, Google Plus ve Instagram’da paylaşmak mümkün. Kendiniz bir profil sayfası oluşturup yemek tarifi ekleyebiliyorsunuz. Üyelik için mutlaka e-posta gerekmiyor. Facebook, Twitter, Google Plus gibi mecraları kullanıyorsanız anında üye olabilirsiniz. 

Profil sayfası oluşturarak kapak fotoğrafı, arka plan vb. birçok yenilikle tamamen kişiselleşmiş bir butik siteye sahip oluyorsunuz.  Yemek tariflerini e-posta ile göndermek de cabası. Bu sitede elinizdeki malzemelere göre yemek tarifleri arayabilirsiniz. Buzdolabındaki malzemelere bakıp kara kara düşünmeyin. Harikalar Mutfağı’na girip malzemesine göre yemek tarifi aradığınızda saniyeler içinde birçok alternatif yemek tarifi sizlerle. 

Ayrıca uzmanlık alanlarınıza göre puanlar kazanıp onları Cookplus.com’da yapacağınız alışverişlerde kullanabilirsiniz. Harikalar Mutfağı’nda başka bloggerları takip edip onlara mesaj gönderebilirsiniz. Bu portal artık bloggerların birbirleriyle ve takipçileriyle rahatlıkla iletişim kurabileceği, tanıtımlarını yapabileceği, ziyaretçi sayısını katlayabilecekleri bir blogger portalına dönüşüyor. Site için Google Adwords, SEO çalışmaları, basın bülteni çalışmaları, mailing çalışmaları, TV alt bantları, Fırıldak Ailesi entegrasyon çalışmaları, internet reklamları, Facebook reklamları, ödüllü yarışmalar, workshoplar düzenleniyor. Harikalar Mutfağı’nın Facebook sayfası da var. Kişiye özel istatistik sayfasından yemek tariflerinin görüntülenme sayısına, beğeni sayısına, yapılan yorum sayısına, takipçi sayısına, tarif sayısına ve tariflerin Facebook, Twitter, Pinterest, Google Plus ve Instagram’da kaç kere paylaşıldığı bilgisine bir tuşla ulaşabilirsiniz. Sitenin bizler için küçük sürprizlerini unutmamak gerek. Yemek tarifleriniz kaybolmasın istiyorsanız onları bir araya toparlayıp güzel bir yemek kitabı oluşturabilirsiniz.

Daha birçok özelliği ile Harikalar Mutfağı keşfedilmeye değer. Siz ne dersiniz?
Post Comment
Yorum Gönder