Top Social

Cookplus ile Kışa Merhaba Dedik

12/25/2013
Gökçe doğduğundan beri yemek workshoplarına eskisi kadar sık katılamıyorum. Eskiden, gelen davetlerin hemen hepsine katılırken, artık daha seçici davranmak zorunda kalıyorum. Zaten çalıştığım için kızımla geçirdiğim vakit kısıtlı, iş dışındaki vaktimi onunla geçirmeye özen gösteriyorum. 

Ama benim de bazen nefes almaya ihtiyacım oluyor. Arkadaşlarımla sohbet edip geçireceğim bir iki saat beni çok mutlu ediyor, ben mutlu olunca bu durum ilişkimize de yansıyor ve daha keyifli vakit geçiriyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda Cookplus, Chef's Table'da yapılacak kışa merhaba etkinliğine davet edince, tereddütsüz kabul ettim. Daha önce de bahsetmiştim, Chef's Table içinde bulunmaktan keyif aldığım bir mekan, Şef Serkan Bozkurt her sefer bizi güler yüzle ağırlayıp, mutfak sırlarını bizimle paylaşıyor. Yeni şeyler öğrenmiş olarak günü tamamlıyoruz.


Pazar günü şansımıza pırıl pırıl güneşli bir hava vardı, Chef's Table'a varınca blogger arkadaşlarla hasret giderip, mutfağa geçtik.  Serkan Bozkurt bu sefer epey kalabalık bir menü hazırlamıştı bizim için. Hepsini nasıl yapıcaz diye şaşırdık ama hepsi de pratik tariflerdi. Bir güzel pişirip, afiyetle yedik :)


Neler hazırladığımızı merak ediyor musunuz, işte Serkan Bozkurt'un İnovatif Tadımlıklar olarak adlandırdığı o nefis tatlar; 

Balık Kokoreç Dürüm
Bence on numara bir tarif bu. Ben çok sevdim, evde de mutlaka yapacağım. Tarifi çok yakında sizinle de paylaşıcam. Sizin de seveceğinize eminim.

Limonlu Piliç Kanatları ve Firik Risotto
Ben çok kanat seven bir insan değilim ama bu sosu kullanarak sıyrılmış but pişirmeyi düşünüyorum. Firik risotto ise arborio pirinciyle yapılan orjinal risottoya değişik bir alternatif olabilir.

Mıhlama ve Ballı Balsamikli Arpacık Soğan
Mıhlamayı çok sık yaparım ve çok da severim. Serkan Bozkurt sayesinde farklı bir sunum ve lezzete büründü mıhlama. Büyük bir porsiyon olarak değil de et/tavuk yemeği yanında aperitif olarak düşünülebilir belki bu şekliyle.

Yer Fıstıklı Kuru Baklava ve Balkabağı Püresi
Baklava yufkasıyla yapılan tatlılar nefis oluyor, çıtır çıtır ağızda dağılıyor. Bu tatlı da öyle hafif ve çıtır oldu. Balkabağı püresiyle birlikte yendiğinde gerçekten tam kışa yakışan bir tatlı haline geldi.

Trüflü Double Chocolate Muss
Şef Serkan Bozkurt'un en sevdiğim özelliklerinden biri de her workshopta bizi değişik tatlarla tanıştırması. Bu tatlı için kullandığımız trüf yağı da çok özel bir malzeme, trüf mantarı havyardan sonra dünyanın en pahalı yiyeceği olup, trüf yağı da bu mantardan elde ediliyor. Biz çikolatalı muss yaparken 1 çay kaşığı kadar kullandık. Farklı bir aroma verdi. 

Evet işte etkinlik boyunca bunların hepsini yaptık ve yedik :) Biraz yorucu, çokça lezzetli bir gün geçirdik. Gösterdiği güleryüz, paylaştığı değerli bilgiler için Şef Serkan Bozkurt'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir etkinliğe davet ettikleri için de Cookplus ekibine sevgilerimi gönderiyorum. 
2 yorum on "Cookplus ile Kışa Merhaba Dedik"
  1. Farklı tatlarla tanışmak ne güzel bir deneyimdir. Ama şu Firik Risotto'yu pek bir merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, Chef's Table'a ne zaman gitsek çok değişik tatlarla tanışıyoruz. Firik risotto tarifini de vericem en kısa zamanda.

      Sil