Top Social

Yılbaşı Menüsü İçin Öneriler

12/26/2013


Yılbaşının en güzel yanı kalabalık sofralar, nefis yemekler, bol muhabbetle geçen saatlerdir bana göre. Özel günler içinde en sevdiklerimdendir kendisi. Çünkü rengarenk ışıl ışıl vitrinlere, süslü püslü sokaklara bayılırım.

Küçükken annemler bizi mutlu etmek için plastik bir ağaç ve süsler almışlardı, her sene çok severek süslerdik ağacımızı ve çok mutlu olurduk. Gökçe bu sene küçük olduğu için ve ağacı yolmak isteyeceği için ben o işe girişemedim ama seneye mutlaka evin bir köşesinde yanıp sönen ışıklarıyla ağacımız yerini alacak. Siz bakmayın özenti bunlar diye laf edenlere, eğer hoşunuza gidiyorsa tadını çıkarın.

Hala yılbaşı menünüzü oluşturmadıysanız, blogda farklı zamanlarda yayınladığım tariflerden öneriler sundum. Siz de içlerinden seçerek yılbaşı sofranızda ikram edebilirsiniz.



ÇORBA

Yılbaşında genellikle meze ağırlıklı bir sofra kurmayı tercih ederim, ama yine de isteyen olur diye çorba yapmayı da ihmal etmem. Gece boyu mideyi doldurucaz nasıl olsa, önden az bir çorbayla rahatlatmak lazım.

Benim size önerilerim;

Diğer tüm çorba tarifleri için buraya tıklayabilirsiniz.

ANA YEMEK 


Ana yemek olarak et veya tavuk tercih ediyorum ben. Hindi bizim evde hiç bir zaman geleneksel yılbaşı yemeği olamadı. Zaten benim pek aram yoktur kendisiyle. 

Aşağıda önerdiğim yemeklerin hepsi de çok zor olmayan tarifler, ama lezzetiyle misafirlerinizin gönlünü fethedeceğinden eminim :)

Benim size önerilerim;
Beşamel Soslu Sebzeli Et Yemeği (İstediğiniz bir çeşit pilavla servis edebilirsiniz)
Çin Usulü Tavuk Sote (Yanında sade ya da mantarlı pilav olabilir)
Hünkar Beğendi (Bu haliyle gayet yeterli, pilava ihtiyaç yok)
Ispanaklı Fırın Köfte (Yanında elma dilimi patatesle servis edilebilir)

MEZE ve ZEYTİNYAĞLILAR

İşte yılbaşı sofrasının en sevdiğim kısmı; mezeler. Uzun uzun sohbet edip saatlerce döne döne mezelerden atıştırabilirim ben :) Türk mutfağı meze konusunda o kadar zengin ki bugüne kadar adını bile duymadığım mezelerle karşılaşabiliyorum.Sizin için bir kaç şey seçtim umarım hoşunuza gider.

Benim size önerilerim;
Şakşuka (Bir de bu tarifle deneyin)

Not: Sayfanın başındaki görsel mumudesign.com dan alınmıştır.

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
3 yorum on "Yılbaşı Menüsü İçin Öneriler"