Top Social

İglo Dana Köfte ve Elma Dilimi Patates

12/04/2013
Beni tanıyanlar bilir genel olarak hazır gıda tüketmemeye dikkat ederim, çook uzun zamandır evime hazır çorba girmedi mesela. Fazla zamanım yoksa tarhana yaparım olur biter. Et suyunu, tavuk suyunu evde kendim hazırlar dondurucuya atarım. Ama çalışma hayatı ve üstüne bir de evdeki minik eklenince bazen hızlıca bir şeyler hazırlamak şart oluyor. Öyle zamanlarda dondurulmuş ürünler en büyük kurtarıcım. 

Hazır köfte sürekli dondurucuda bulunuyor, çünkü ilginç bir şekilde eşim ev yapımı köfteyi sevmiyor. Uzun zamandır farklı markaların köftelerini kullanıyordum, ama şu marka süper bundan vazgeçemem diyememiştim. Zaten her seferinde, İglo kırmızı et olayına girse ya diye düşünüyordum :) Evet itiraf ediyorum, hem kalitesi hem güvenilirliği dolayısıyla İglo'ya resmen bağımlıyım ben :) Yani alternatifi yok benim için.

İşte bu yüzden İglo'nun dana köfte reklamlarını görünce ertesi gün gidip bir paket almıştım, az yağladığınız tavaya koyuyorsunuz 10 dk içinde köfteler hazır. Isırdığınız anda yumuşacık ve içi sulu bir köfteyle karşılaşıyorsunuz. Baharatı kararında kullanılmış, lezzeti süper.


Geçtiğimiz günlerde İglo yine bir sürpriz yaparak yeni ürünlerinden göndermiş denememiz için, zaten dediğim gibi dana köfteyi denemiştik, benim acıyla hiç ama hiç aram olmadığı için İglo Acılı Dana Köfte'yi anneme verdim. Babam Trakyalı olması dolayısıyla et konusunda çok seçicidir. O yüzden fikrini merak ediyordum. Annemden aldım haberi, baban bayıldı köftelere dedi. Ondan da geçer not aldıysa tamamdır.

Bu arada denemek için sabırsızlandığım diğer ürün de Elma Dilimi Patatesti. Onu da önceki gece denedik. Üzerinde 20-25 dk. fırında pişirin diyor. Ben Tefal Actifry'da pişirdim 25 dk. Dışı kıtır içi yumuşacık ve en önemlisi de çok lezzetli bir patatesti. Kesinlikle favori ürünlerim arasına girdi. Bir de size basit bir sos tarifi vereyim, patatesleri ona batırıp yerseniz lezzeti daha da artacak :) Bir kasede 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez, 1 çay kaşığı hardalı karıştırıp üstüne sarımsak tozu ekleyin. Afiyetle yiyin.

Sonuç olarak bu yazıyı yazdım çünkü, siz de alsak mı denesek mi, nasıldır acaba diye düşünüyorsanız bir fikir olsun istedim. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Not: Kırmızı et grubunda bir de Kaşarlı Dana Köfte var, onu da dün aldım, deneyince buraya yorumumu eklerim.

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
3 yorum on "İglo Dana Köfte ve Elma Dilimi Patates"
  1. Deniyorum hemen teşekkürler.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Olta araştırması yaparken nerelere geldim, neler okuyorum yahu !
    Gelmişken madem bir porsiyon dana köfte ve elma dilimi patates alayım ben. Bir bardak da meyve suyunuz varsa size zahmet...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haa haa süpermiş, hoşgeldiniz :) Tabii ki hemen geliyor köfte patatesleriniz :)

      Sil