Top Social

Kremalı Mantar Çorbası

12/19/2013

Kremalı mantar çorbası çok sevdiğim bir çorbadır. Ama ne zaman yapmak istesem evde mantar olmuyor, markete gitmeye de üşenip vazgeçiyorum. Kısa bir süre önce bu soruna çözüm olacak bir ürün buldum :) Gurme212'den kurutulmuş mantar alıyorum. Böylece bozulma derdi olmadan elimin altında sürekli mantar oluyor. 

Aldığım paketin yarısıyla şu nefis mantarlı pilavı yapmıştım. Diğer yarısını da çorba için kullandım. Paketi açınca aaa çok azmış bu mantar diyor insan, ama yarım paketi 4 kişilik çorba için fazlasıyla yeterli oluyor.

Ben mantar çorbasına piştikten sonra dereotu da ekliyorum, çok yakışıyor. Eğer daha önce denemediyseniz tavsiye ederim. Kurutulmuş mantarınız yoksa temizleyip doğradığınız kültür mantarlarını da kullanabilirsiniz.
Malzemeler
  • 2 Yemek kaşığı tereyağ
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 2 Su bardağı süt
  • 2 Su bardağı su
  • 1/2 su bardağı Gurme212 kurutulmuş mantar (Ya da temizlenip doğranmış kültür mantarı)
  • Tuz
  • 2-3 dal dereotu
Hazırlanışı
  • Tencereye tereyağını koyup eritin, üzerine unu ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırarak kavurun
  • Unun kokusu çıkmaya başlayınca 2 bardak sütü ilave edin ve topaklaşmaması için telle karıştırmaya devam edin.
  • Üzerine suyu da ekleyip karıştırın ve orta ateşte kaynaması için bırakın
  • Kaynamaya başlayınca mantarları ilave edin, tuzunu da ayarlayıp ocağın altını kısın
  • 15 dk. kadar kısık ateşte kaynasın, kıvamı çok koyulaşırsa biraz daha su ilave edebilirisniz.
  • Mantarlar yumuşayınca ocağı kapatıp ince ince doğradığınız dereotunu ekleyip karıştırın.
  • Afiyet olsun
* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
17 yorum on "Kremalı Mantar Çorbası"
  1. Eşim buradaki tarife, soğan da katarak yapıyor. Oldukça başarılı. Hazır çorba yemektense bu çok çok daha sağlıklı neticede. Teşekkürler tarifler için :]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için. Soğanlı şekilde denemedim hiç, açıkçası böylesi daha kolay geliyor bana :) Hazır çorba yemeyeli çok uzun zaman oldu, katkı maddelerinden elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum. Eşinize selamlar...

      Sil
  2. nefis görünüyor. en kısa zamanda deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  3. gurme 212 nerede acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gurme212.com adresinden alışveriş yapabilirsiniz. Çok güzel ürünleri var. Ben sık sık sipariş veriyorum. Hatta blogda sağ tarafta logosuna tıklarsanız Gurme212 den aldığım ürünlerle hazırladığım tarifleri görebilirsiniz.

      Sil
  4. offf, canim cekti Özge.. Kim gidip mantar alacak simdi yahu:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaaa, bak işte böyle durumlar için bir paket kurutulmuş mantar bulundurmak lazım :))

      Sil
  5. kremalı mantar çorbası yapmışsınız içinde krema yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kremalı çorbalarda yağ ve un kavurduğunuzda da krema kıvamı veriyor. İlla ki hazır paket krema kullanılması şart değil. Eskiden yemek kreması yokken de annelerimiz kremalı çorba yapıyorlardı, mesela domates çorbası da bu mantıkla yapılır. Ama siz illa ki krema eklemek istiyorsanız pişmesine yakın yarım paket ekleyebilirsiniz.

      Sil
  6. Merhaba, mantar çorbası tarifiniz ilgimizi çekti. kurutulmuş ürün kullanarak bu tarifi hazırlamışsınız buda bir kuru gıda üreticisi olarak ayrıca dikkatimizi çekti. Sitemize kurutulmuş ürünler ile hazırlanan bir yemek bölümü koymayı düşünüyoruz. Sayfanızdan alıntı yaprığımızı belirterek kullanmamızda mahsur varmıdır? sayfa adresimiz:http://www.kurucum.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tabii ki kullanabilirsiniz, yalnız linkle yönlendirme yaparsanız sevinirim. Bu arada ürünlerinizi inceledim, çok ilgi çekici ürünler var gerçekten.

      Sil
  7. Merhaba. Bende yapicam kuru mantardan çorba. Acaba önceden mantarları suda bekletme gibi bir işlem yapicakmiyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bekletmeden kullandım. Çorba pişerken yumuşadılar.

      Sil
    2. Teşekkürler ben cevap gelmeden yaptım bekletmeden. Çok güzel oldu. Artık evde mantar yok derdimiz olmayacak. Kuru mantarı çok sevdik😍

      Sil
  8. Mantarı çok severim ama çorbasını içtim desem yalan olur. Yalnız görüşüm olarak eklemek istediğim bir nokta var.
    Mantarları ayrı olarak pişirirseniz yani farklı bir tabakta ve sonradan ilave ederseniz çorbaya daha sonra çorba ile birlikte pişerse azcık. Daha iyi olmaz mı? Böylece mantarın tadı tam olarak çorba ya geçmez. Hem çorba hemde mantarın tadı ayrı ayrı olarak damak tadımızda fark ederiz.
    Yemeklerimi genelde öyle yaparım. Erkek mantığı benim söylediğim ve uğraştırıcı da ama böylesi güzel olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil