Top Social

Dereotlu Peynirli Kabak Sandal

4/27/2020

Kabak Sandal

Kabak sandal benim çok sevdiğim, yapması kolay olan sebze yemeklerinden biri. Aslında 9 sene önce blogda yayınlamıştım ancak o zaman ölçüleriyle değil, daha çok göz kararı anlatmıştım. Ramazan ayı dolayısıyla Muratbey Peynirleri sponsorluğunda 2 tarif hazırlama konusu gündeme gelince, ben en iyisi peynirli kabak sandal hazırlayayım dedim. Bahaneyle eski tarifimi de güncellemiş olurdum. Hem yeni fotoğraflar hem de ölçülü bir tarifle tekrar huzurlarınıza sunuyorum :) 
peynirli kabak sandal
Ben kabakları sert sevmediğim için, içlerini oyduktan sonra 5dk kadar kaynar suya sokuyorum. Böylece hafif yumuşuyor ve pişince daha yumuşak oluyorlar. Ama hiç haşlamadan direkt doldurup fırına da verilebilir. O zaman biraz dişe gelir bir kabak olacak.
peynirli kabak sandal
İçini oyduğumda çıkan kabakları eskiden başka tarifler için kullanıyordum, sonra dedim ki bu içleri neden kullanmıyorum ki ve rendeleyip onları da iç harcına katmaya karar verdim. Böylece peynirin baskın tadını hafifletiyor. Siz de daha önce denemediyseniz peynirli kabak sandalı denemenizi öneririm.
peynirli kabak sandal

Ana yemek olarak yenebildiği gibi, etin tavuğun yanında da sunulabilir. İç harcını istediğiniz gibi farklılaştırabilirsiniz.
Şimdi hemen peynirli kabak sandal tarifine geçiyorum. En kısa zamanda Muratbey için hazırladığım diğer peynirli tarifim de gelecek.


Peynirli Kabak Sandal



Peynirli Kabak Sandal

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  6 adet
Kategori:  Sebze Yemeği
Anahtar Kelime:  kabak sandal, peynirli kabak, fırında kabak
 -

Malzemeler:
3 adet kabak
100 gr Muratbey Taze Beyaz
50 gr Muratbey Örgü Peynir
1 su bardağı rendelenmiş Muratbey Kaşar Peyniri
1 yumurta
Yarım demet ince doğranmış dereotu
Hazırlanışı:
  • Öncelikle kabakları soyup boylamasına ikiye bölün, bir bıçak ve kaşık yardımıyla ortalarını çıkarın, sandal gibi olacaklar. Çıkan içleri de çukur bir kaseye koyun.
  • Derin bir tencerede su kaynatıp, kabakları koyun 5 dk kadar tutun (çok yumuşamasınlar), suyunu süzüp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Diğer tarafta kabak içlerini rendeleyin, üstüne Muratbey Taze Beyaz peyniri elinizle ufalayın, Muratbey Örgü Peyniri de küçük küçük doğrayarak ekleyin
  • Üstüne dereotunu ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız içi kabaklara paylaştırın.
  • Üstlerine kaşarları serpiştirin.
  • 180 derece ısınmış fırına koyup kaşarlar kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak sıcak servis yapın
  • 2 yorum on "Dereotlu Peynirli Kabak Sandal"