Top Social

Kokos Kurabiye (Hindistancevizli Kurabiye)

12/16/2013

Bir önceki yazıda tarifini verdiğim muzlu magnolia pudingte yumurtanın sadece sarıları kullanılıyordu. Bunun gibi, sadece yumurta sarısı kullandığım bir çok tarif var, mesela çorbalara terbiye yaparken de aynı dert. Hem atmaya kıyamıyor hem de yapacak bir şey bulamayıp atıyordum beyazları. 

İşte artık o yumurta beyazlarını atmıyorum. Hazırlaması 5 dk bile sürmeyen Kokos Kurabiye yapıyorum. Bol hindistancevizli nefis bir kurabiye. Ben tarifi Kevser'in Mutfağından aldım. O üzerine çikolata eritip sürmüş. Ben uğraşmadım, bu şekilde de süper oldu. 


Malzemeler
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 3 tatlı kaşığı tepeleme un
  • 7 tatlı kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Yumurta akını bir çırpma kabına alıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpın (Sonunda kabı ters çevirince akmayacak kıvama geliyor)
  • İçine hindistancevizi, un ve pudra şekerini ekleyip bir spatula veya kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar halinde dizin
  • 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin
  • Altları kızarmaya başlayınca kenarları da hafif kızarıyor, elinizle üstüne bastırdığınızda yumuşak gibi gelecek pişmedi sanmayın, fırından çıkartın, bir süre sonra tam kıvamına geliyor. Benim yaptığım gibi, daha yumuşakmış, biraz daha dursun derseniz haddinden fazla sertleşiyorlar :)

Not: Bu ölçüyle 10-15 tane minik kurabiye çıkıyor.

11 yorum on "Kokos Kurabiye (Hindistancevizli Kurabiye)"
  1. Merhabalar Pratik ve güzel bir tarif .Ellerinize sağlık
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, harika görünüyorlar:)

    YanıtlaSil
  3. Bu tarifi yarın yapacağım. Ellerinize sağlık.Bende bloguma beklerim. Üzerinde çalışıyorum hala :)
    http://icimdenngeldi.blogspot.com/ :) :) beklerim.
    MUTLU YILLAR :)

    YanıtlaSil
  4. Tarifinizi denedim nette epey araştırdım bi başka tarif daha denedim ama kesinlikle söyleyebilirim ki en kolay pratik ve kesin tutan sizin tarifiniz oldu :) ve yiyen herkes çok beğendi teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, çok sevindirdi bu yorumunuz beni :) Afiyet olsun...

      Sil
  5. Merhaba. Bu tarifi bir kaç kez denedim. Dün yine yaptım, kahve eşliğinde yedik. Evde olunca, bir şeyler pişirmeye vakti oluyor insanın... Bloğumda son yazımda sitenizi de referans göstererek tarifi paylaştım:)

    YanıtlaSil
  6. Yedi tatlı kaşığı un yedi çorba kaşığı anlaşılınca :((( Kıvamı nasıl toplasak, su çözüm olur mu, hindistan cevizli kurabiye olacak, bir dahakine kokos nasipse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy yok suyla olmaz sanırım, nasıl toparlanır hic bilemedim 🙈🙈 tüh üzüldüm valla.

      Sil